តេីការញាុំតែខជេីងជ្រូកមួយមុខអាចអោយស្រ្តីទេីបសំរាលកូនរួចមានទឹកដោះ?


ជាទូទៅអាហារសំរាប់ស្ត្រីបន្ទាប់ពីសំរាលរួច តាំងពីបុរាណមកគឺខជេីងជ្រូក វាជាសាច់ងាយរក តំលៃធូរថ្លៃ ស្រួលចំអិន និងអាចកំដៅទុកបានយូរ។ វាសំបូរទៅដោយប្រូតេអុីន ដែលជាចំណែកមួយក្នុងការបង្កេីតទឹកដោះសំរាប់ទ្រទ្រង់ការលូតលាស់របស់ទារក។ ម្ហូបនេះអាចដាក់ម្រិចអោយហិរ ដេីម្បីកំដៅពោះរបស់ម្តាយ។
ជាក់ស្តែង ការបង្កេីតទឹកដោះមិនមែនពឹងលេីអាហារនេះតែមួយមុខនោះទេ ហេីយក៏មិនត្រូវការម្រិចអោយហិរដែរ។ វាត្រូវការចំបងជាងគេគឺ​ ការជញ្ជក់របស់កូនដេីម្បីភ្ញោចដល់ខួរក្បាលអោយបញ្ជេញអ័រមូនផលិតទឹកដោះ។ លេីសពីនោះគឺស្រ្តីអាចបរិភោគអាហារបានគ្រប់មុខ អោយតែអាហារឆ្អិន និងមានអនាម័យ។ មិនថាបន្លែ ឬសាច់អ្វីនោះទេ។ ស្រ្តីគួរតែផឹកទឹកអោយបានច្រេីនដែលអាចធ្វេីទៅបាន យ៉ាងតិច 2,5L ក្នុងមួយថ្ងៃ​ ដេីម្បីបង្រ្គប់ជាតិទឹក​អោយគ្រប់គ្រាន់។
តេីអ្នកដឹងទេ? ខជេីងជ្រូក អាចកំដៅបានទុកបានយូរ... ដោយសារ ការសំរាលកូន ត្រូវការអ្នកថែរទាំមេីល ចឹងមិនមានពេលគ្រប់គ្រាន់នោះទេ។ ក៏បន្តែ សាកស្រមៃមេីលថាម្ហូបកំដៅ វាអាចធ្វេីអោយខូចគុណភាព​ ទុកយូរមានដុះផ្សិត... តេីស្ត្រីអាចឈឺដែរឬទេ? ចុះទឹកដោះដែលបំបៅអាចអោយទារករាគដែរឬទេ? អាចបង្កជាច្រាំងអណ្តាតដែរឬទេ??
ដូច្នេះ​ ស្រ្តីមិនគួរតមទេ គួរបរិភោគបានធម្មតាដូចមនុស្សទូទៅ ក៏មិនត្រូវបរិភោគខជេីងជ្រូកតែមួយមុខដែរ។
វេជ្ជ. ប៉ែន កក្កដា
ឯកទេសរោគកុមារ និងទារក
ធ្វេីការនៅមន្ទីរពេទ្យកុមារជាតិ
0 Komentar